Artiklar

 

Publicerad 2012-05-02

Adobe lanserar Creative Suite 6

Adobe Creative Suite 6

23 april 2012 lanserade Adobe Creative Suite 6 och onlinetjänsten Creative Cloud. Händelsen är en milstolpe i utvecklingen av hur vi kan skapa, dela och konsumera kreativt innehåll i digitala medier och sociala nätverk. Själv blir jag väldigt exalterad när jag inser vilka möjligheter detta kommer att innebära för alla oss som gillar att arbeta med webbdesign.

Vi kommer främst att fokusera på nyheterna i Dreamweaver CS6, men tittar också på de olika sätt att få tillgång till Adobes produkter och tjänster. Vi tittar på priser, rabatter samt olika former av prenumerationer. Creative Suite 6 och Creative Cloud är redan lanserade och du kan ladda ner en gratis testversion av Dreamweaver CS6 för att utforska nyheterna.

 Nyheter i Dreamweaver CS6

Dreamweaver CS6 har en rad nyheter och främst är det anpassningen till Html5 och CSS3 som är de viktiga förändringarna. Stöd för jQuery och PhoneGap gör det enklare att bygga mobila applikationer. Sedan har det blivit enklare att bygga webbsidor som skalar mellan olika visningsmedia som skärm, läsplattor och mobiler. Här är de viktigaste nyheterna:

Floating Grid layouter
Skapa anpassningsbar design som skalar mellan olika visningsmedia genom att använda Floating Grid Layout. Det är nu enklare och mer intuitivt att bygga komplexa webbsidor och layouter utan att förlora sig i koden.

Förbättrat FTP-program
Dreamweaver CS6 har ett förbättrat FTP-program som laddar upp filer snabbare och mer effektivt.

Förbättrad Live View
Live View, som är ett verktyg för att förhandsgranska dina sidor, är förbättrad i CS6 för att ge stöd till Html5 och CSS3.

Integration med  Business Catalyst
Dreamweaver går nu enkelt att integrera med Business Catalyst, en annan Adobe-applikation som används för att utveckla e-handelsplatser.

Förbättrat jQuery stöd
jQuery Mobile är det mest populära ramverket för att utveckla mobila applikationer. Bygg applikationer för Android och iOS genom att enkelt välja utseende på apparna med fördefinierade teman.

Utökat stöd för CSS3
Skapa nya och spännande designeffekter genom att använda flera av de nya egenskaperna i CSS3.

Flerskärmsfunktion med Multiscreen Panel
Flerskärmsfunktionen som låter dig simulera hur dina sidor fungerar i olika visningsmedia som skärmar, läsplattor och mobiler har förbättrats för att visa innehåll som är baserat på Html5.

Förbättrat stöd för PhoneGap
Med dina befintliga kunskaper i Html och CSS kan du nu bygga, testa och förpacka mobila applikationer för Android och iOS med PhoneGap.
 Se de viktigaste nyheterna i DWCS6

 Köpa, uppgradera eller prenumerera?

En av de stora nyheterna i Creative Suite 6 är att du för första gången kan välja mellan att köpa eller prenumerera på en eller flera programvaror.
Du kan köpa Dreamweaver CS6 som en enskild programvara eller hela sviten Design & Webpremium CS6 där Dreamweaver ingår tillsammans med åtta andra program som Photoshop CS6, Illustrator CS6, InDesign CS6, Flash Professional CS6, Fireworks och Acrobat X Pro, Bridge CS6 och Media Encoder CS6.

Enskild licens
Köper du Dreamweaver för första gången så betalar du fullt pris:
5225 sek inkl. moms.

Uppgradera
Du kan uppgradera till CS6 från en tidigare version av programmet.
2829 sek för uppgradering från CS3-CS5.
1425 sek för uppgradering från CS5.5.

 Prenumerera

Prenumeration ger dig fortlöpande tillgång till en eller flera CS6-applikationer på års- eller månadsbasis. Du kan också få tillgång till alla verktygen i Creative Suite 6 genom att prenumerera på molntjänsten Creative Cloud.

Prenumerera per månad eller år
Månadsvis prenumeration är ett flexibelt sätt som låter dig starta och avsluta prenumerationer efter behov. Kostnaden är något högre jämfört med att prenumerera på årsbasis men å andra sidan har du större frihet.

Fördelar med att prenumerera
Dreamweaver CS6 är ett av de program du kan prenumerera på och det ger dig flera fördelar mot om du köper en traditionell licens. Fördelarna är:

Prenumeration per år:
320 sek/mån.
Prenumeration månad till månad:
228 sek/mån.
 Jämför års- och månadsprenumeration

 Creative Cloud

Med Creative Cloud kan du prenumerera på samtliga program i Creative Suite 6 och dessutom följer en rad andra tjänster och funktioner med på köpet. Creative Cloud är ett starkt alternativ till att köpa en enskild programlicens och kommer antagligen bli ett måste för företagsanvändare. Allt till en kostnad på 566 sek/månad för en helårsprenumeration. Tjänsten kommer att vara tillgänglig inom kort.
 Allt om Creative Cloud
 Jämför års- och månadsprenumerationer

 Tjäna pengar på rätt avtal

Värt att notera är att om du jämför priserna på Adobes nationella sidor så kan priserna variera. En årsprenumeration på Creative Cloud kostar i Sverige 566 sek/månad men i USA får du samma tjänst för 330 sek/månad. En förklaring kan vara att du inte får en svensk version för det lägre priset men om språket inte spelar någon roll så kan du spara pengar. Så det kan löna sig att ta lite tid och jämföra avtal innan du bestämmer dig.

 Adobes utbildningsrabatter

Adobes utbildningsrabatter är tillgängliga för studerande, lärare, skolpersonal och institutioner och omfattar statlig eller privat grund- eller gymnasieskola, högskola och universitet. Se om du är berättigad till en utbildningsrabatt:
 Adobes utbildningsrabatter

Resurser

Adobe Creative Cloud
Adobes utbildningsrabatter
Adobe Design & Web Premium
Nyheterna i Dreamweaver CS6
Ladda ner en gratis testversion av Dreamweaver CS6

Flera artiklar

CSS 3

Html5

Creative Cloud

Design & layout

Bildhantering

Blandat