Artiklar

 

Publicerad 2012-10-10

Adobe Edge Tools & Services

Adobe Edge

"Den moderna webben kräver moderna verktyg"

Adobe har släppt en rad fristående verktyg under parollen "Den moderna webben kräver moderna verktyg" och gett dem samlingsnamnet Adobe Edge. Samlingen består av 6 verktyg som med största säkerhet kommer att förenkla livet för alla som arbetar med innehåll för webben. Verktygen har några gemensamma grundprinciper:

1) De är optimerade är för att skapa mobilvänligt webbinnehåll och     applikationer.
2) Är inriktade på en uppgift eller område och kan användas tillsammans eller     med tredjeparts-tjänster och verktyg.
3) Är avsedda att förbättra produktiviteten utan att dölja underliggande     webbteknologier.

Adobe Edge Tools & Services ingår i Creative Cloud och flera av verktygen kan laddas ner gratis tills vidare. Du kan även se Adobes hela presentation på YouTube från "Create the Web Event" i San Francisco den 25 september 2012. 

 Se "Create the Web Event" längd 1 tim. 22 min

Adobe Edge Animate

Adobe AnimateAdobe Edge Animate är ett verktyg för att skapa interaktivt animerat innehåll bara genom att använda HTML, CSS och JavaScript. Innehållet fungerar i alla moderna webbläsare som Firefox, Chrome, Safari och Internet Explorer 9 samt mobila enheter med iOS och Android operativsystem. Den slutgiltiga versionen blir klar i slutet av 2012, men kan redan nu laddas ner gratis för utvärdering.
 Mer om Adobe Edge Animate

Adobe Edge Reflow

Adobe ReflowMed Edge Reflow bygger du Responsive Design direkt i HTML och CSS. Reflow erbjuder en HTML-baserad designmiljö och tack vare ett intuitivt och visuellt användargränssnitt designar du för alla skärmstorlekar på en och samma gång utan att kompromissa kvalitet och funktion. Du kan även överföra CSS-filerna till Edge Code, Dreamweaver eller din favoriteditor. Edge Reflow släpps i slutet av 2012.
 Mer om Adobe Edge Reflow

Adobe Edge Code

Adobe CodeAdobe Edge Code är en fristående kod-editor som bygger på HTML, CSS och JavaScript. CSS-förhandsgranskning, snabbredigering och en visuell designmiljö snabbar upp arbetsflödet. Adobe Code är integrerad med Adobe PhoneGapBuild och Adobe Webfonts och stöd för de övriga Edge-verktygen kommer läggas till i framtiden.
 Mer om Adobe Edge Code

Adobe Edge Inspect

Adobe CodeMed Adobe Edge Inspect kan du förhandsgranska Reseponsive Design i en rad olika visningsmedia och med fjärrinspektion kan du testa dina sidor på iOS- och Androidenheter genom trådlös anslutning. Ändringar i koden uppdateras snabbt till anslutna enheter och en av de stora fördelarna är att du ser hur din sida fungerar i verkligheten och inte bara i en simulerad miljö. Ta skärmdumpar från de anslutna enheterna med ett klick och skärmbilderna överförs automatiskt till din dator.
 Mer om Adobe Edge Inspect

Adobe Edge Webfonts & Typekit

Adobe WebfontsAdobe TypekitAdobe Edge Webfonts och Adobe Typekit är troligen det största webbfontsbiblioteket på nätet och bygger på ett samarbete mellan Adobe, Typkit, Google Fonts och Monospace. Fonterna administreras av Typekit för stabilitet och funktion och ger tillgång till ett bibliotek av kommersiella fönter från världens bästa leverantörer. Adobe Edge Webfonts är integrerade i Adobe Edge Code och Adobe Edge Reflow. Dessutom är tjänsten gratis!
 Mer om Adobe Edge Webfonts
 Mer om Adobe Typekit

Adobe Edge PhoneGap Build

Adobe WebfontsAdobe Edge PhoneGap Build låter dig bygga mobila applikationer för iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, webOS, och Symbian, genom att använda webbteknologier. Alla som kan bygga en webbsida kan också rätt enkelt bygga en mobil App med verktyget. Edge PhoneGap Build tar hand om produktion och förpackning samt uppladdning till molnet.
Mer om Adobe Edge PhoneGap Build

Resurser

 Se "Create the Web Event" längd 1 tim. 22 min
 Mer om Adobe Edge Animate
 Mer om Adobe Edge Reflow
 Mer om Adobe Edge Code
 Mer om Adobe Edge Inspect
 Mer om Adobe Edge Webfonts
 Mer om Adobe Typekit
Mer om Adobe Edge PhoneGap Build

Flera artiklar

CSS 3

Html5

Creative Cloud

Design & layout

Bildhantering

Blandat